Det här är ett utskick från Wennerström Ljuskontroll AB. Om du inte kan läsa texten klicka här.

TRIDONIC - enlightening your ideas


Produktnyheter


I detta nyhetsbrev visas en översikt av produktlanseringar mellan juni till september 2015 fokuserat på Tridonics nya komponentlösningar och tekniker.

Klicka på menyerna nedan för att gå direkt till de områden du är intresserad av:Butik och Service

Kontor och Utbildning

Industri och Utomhus

Skyltbelysning


Våra lösningar för belysningsapplikationer inom Butik och ServiceSLE G5

20 procent högre effektivitet: TALEXXmodule SLE G5 ADVANCED och EXCITE

Nästa generation i Tridonics spotlight LED-modulserie erbjuder 20 procent (174 lm/W) högre effektivitet och 22 procent högre ljusflöde. TALEXXmodule SLE G5 i EXCITE i 3 000 K och 4 000 K är den effektivaste spotlightmodulen med en färgåtergivning på Ra 90. I det utökade sortimentet moduler med LES 15 i tre olika alternativ: 2 000 lm, 3 000 lm, 4 000 lm. Därmed kan alla vanliga ljusflöden fås med LES 15.

  Mer...
SLE G5 XD

Höga ljusflöden för spotlights: TALEXXmodule SLE G5 XD ADVANCED

EXTREME DENSITY XD är Tridonics nya innovation för spotlight-applikationer: TALEXXmodule SLE G5 XD ADVANCED erbjuder mycket höga ljusflöden på 5 000 lm med en liten LES vilket innebär att varor i butiker kan belysas ännu exaktare med en snäv strålningsvinkel. Denna innovativa teknologi bygger på ”Phosphor Settlement” från Tridonic, som tydligt förbättrar kylningen av modulen och därmed erbjuder den perfekta lösningen för alla applikationer där ljusflödestätheten (lm/mm²) är viktig.

  Mer...
SLE G5 med hölje

Spotlight-moduler för specialapplikationer: TALEXXmodule SLE G5 FASHION, ART, FOOD, ICE, GLASS

Även de befintliga spotlight LED-modulerna FASHION, ART, FOOD finns nu i ny generation med förbättrad effektivitet. För belysning av livsmedel erbjuder vi dessutom ytterligare en variant, TALEXXmodule SLE G5 ICE, som lämpar sig särskilt väl för fisk- och skaldjursavdelningen i stormarknader. Även varianten TALEXXmodule SLE G5 GLASS är ny. Den har ett damm- och beröringsskydd för modulen med ett mycket tunt täckglas på den ljusemitterande ytan (LES) vilket gör modulen och spotlighten robustare.

Tillgänglig från september 2015.

  Mer...
SLA ready2apply

LED-ersättning för halogen spotlights: TALEXXready2apply SLA ESSENCE

TALEXXready2apply SLA är det professionella LED-alternativet till halogen spotlights och har flera fördelar. I jämförelse med MR16 230V högvoltslampa ökar ljusflödet från 400 lm till 600 lm medan anslutningseffekten bara är 10 watt. Tack vare den högre effektiviteten reduceras energikostnaderna till en femtedel och ljusregleringen innebär ytterligare besparingspotential. Den populära fasettoptiken med dess unika ljusresultat fås även med LED-ersättaren.

Tillgänglig från oktober 2015.

  Mer...   
LCA PRE
TALEXXdriver serien utökas med LCA C/SR/SC 25/45W one4all ready2mains PREMIUM

LED-driftdonen i PREMIUM-serien finns nu med gränssnittet one4all och det förbättrade I-Select2-gränssnittet där resistorpluggar kan användas på primärsidan. Driftdonen stöder också den nya ready2mains-tekniken. Förutom höljena Compact (C) och Strain Relief (SR) kommer de nya 25 W och 45 W donen i den nya designen Stretch Compact (SC) som har ett tillval med inkopplingsbar dragavlastning. Därigenom utökas användningsområdena och det blir möjligt att välja en enda typ av don för både spotlights och downlights. Med en effektivitet på upp till 91 % tillhör de nya TALEXXdriver Premium de bästa kompakta SELV-driftdonen på marknaden.

Tillgänglig från augusti 2015.

  Mer...
LCA EXCITE
Flexibel konfiguration och ljusreglering: TALEXXdriver SC 17/25W ready2mains EXCITE

TALEXXdriver EXCITE serien är försedd med det programmerbara gränssnittet ready2mains. I kombination med ready2mains gateway kan grupper med armaturer ljusregleras tillsammans. Samtidigt erbjuder dessa kostnadseffektiva LED-driftdon fördelarna med icke dimbara don som enkel installation utan extra kabeldragning och DALI-adressering. Med en utmärkt jusregleringsprestanda är de nya TALEXXdriver EXCITE donen den professionella lösningen för effektiva belysningsuppgraderingar och nya installationer. Liksom tidigare kan ljusflödet i en armatur konfigureras via pluggar (I-select 2) eller via nya ready2mains, varvid strömmen kan ställas in flexibelt i 1 mA-steg.

Tillgänglig från september 2015.


  Mer...
DC string
Minimering för LED-skenan: TALEXXengine DC String

Tridonic erbjuder nu med TALEXXengine DC String en LED-lösning där AC/DC-driftdon och DC/DC-komponenter går skilda vägar. DC String separerar AC/DC-driftdonet, som tar mycket plats, från det vanliga LED-driftdonet och installerar den på en överordnad, central plats. Därifrån kan den energieffektivt förse LED-ljuskällor med en total effekt på upp till 150 W. Om den installeras nedströms fungerar belysningen som ett lågspännings-DC-LED-system. De enskilda ljuskällorna respektive armaturerna har sedan bara försetts med en kompakt lågprofils DC/DC-modul, eller så är modulen redan integrerad i ljuskällan. DC String möjliggör på detta sätt en minimering av armaturer och skenor.

Tillgänglig från augusti 2015.

  Mer...
LC fixC SNC
LED driftdon för COB-applikationer: TALEXXdriver C och SR ESSENCE

Med LED-driftdonsserien ESSENCE erbjuds driftdon med hög prestanda som lämpar sig särskilt väl för spotlights och downlights som är icke dimbara, med ett attraktivt pris/prestandaförhållande. Driftdonen bildar tillsammans med TALEXXmodule SLE och DLE ett effektivt system. Driftdonssortimentet har kompletterats med utförandena 15/20/25/45/50/60 W i kompakt design. 45/59/60 W-versionerna finns även med SR-hölje med dragavlastning.

  Mer...


Våra lösningar för belysningsapplikationer inom Kontor och Utbildning

 


LLE 24 G3 4000 lm

Ytterligare en ljusfärg: TALEXXmodule LLE G3 ADVANCED

Våra framgångsrika linjära LED-moduler TALEXXmodule LLE G3 ADVANCED med ljusflödena 2 000 lm och 4 000 lm finns nu även med ljustemperaturen 6 500 K. LED-modulen finns i längderna 280 mm med 2 000 lm och 560 mm med 4 000 lm. Detta nya ljusflöde har även adderats till de befintliga versionerna för att täcka in fler användningsområden.

Tillgänglig från juli 2015.

  Mer...
LLE 24 ADV-SE

Varma ljusfärger: TALEXXmodule LLE G1 ADVANCED-SE

Sortimentet med linjära LED-moduler utökas med 2 700 K och 3 500 K för att uppfylla kraven från våra kunder som använder varma ljusfärger i sina applikationer. De nya modulerna TALEXXmodule LLE ADVANCED-SE erbjuder en hög effektivitet på 138 lm/W till ett mycket bra pris-/prestandaförhållande.

Tillgänglig från juli 2015.

  Mer...
LLE G3 ADVANCED

Ännu effektivare: TALEXXmodule LLE G3 ADVANCED

Tridonic erbjuder alltid produkter med den senaste tekniken. Därför har TALEXXmodule LLE G3 24 ADVANCED serien reviderats och modulerna har nu en högre effektivitet:
TALEXXmodule LLE G3 ADV (CLA) CRI 80 moduler: plus 3 procent effektivitet
TALEXXmodule LLE G3 EXC (SEL) CRI 90 moduler: plus 7 procent effektivitet
Artikelnumren är oförändrade.

Tillgänglig från september 2015.

  Mer...
QLE ADV-SE

Anpassad efter standardiserade mått för modultak: TALEXXmodule QLE G1 ADVANCED-SE

Den nya TALEXXmodule QLE är konstruerad så att den ger bästa belysning både i en 600 x 600 mm armatur som i en 625 x 625 mm armatur. Dessutom ger den ett ljusflöde på > 2 500 lm per modul. För denna modul används en ny generation av LED (150° strålning), med vilken en hög effektivitet på 138 lm/W vid 45°C uppnås. De nya dimensionerna är till stor fördel vid installation då endast två moduler behövs för en armatur på 600 x 600 mm eller på 625 x 625 mm.

Tillgänglig från september 2015.

  Mer...
QLE G3 CLA
Högre effektivitet: TALEXXmodule QLE G3

I samband med de kontinuerliga produktuppdateringar har Tridonic även reviderat serien TALEXXmodule QLE G3 för att kunna erbjuda de bästa effektivitetsvärdena.
TALEXXmodule QLE G3 ADVANCED (CLA) CRI 80: +1 % effektivitet
TALEXXmodule QLE G3 EXCITE (SEL) CRI 90, +7 % effektivitet
Artikelnumren är oförändrade.

Tillgänglig från september 2015.

  Mer...
ready2mains Gateway
Professionell ljusreglering utan nya leddragningar: ready2mainsTM gateway 400VA

Tridonic kan med den digitala tekniken ready2mains för första gången erbjuda en enkel och kostnadseffektiv lösning för en uppgradering av befintlig belysning. Det räcker att ersätta de installerade konventionella armaturerna med nya ready2mains-kompatibla LED-armaturer och att dessutom installera en ready2mains gateway. Denna överför kommandon från tryckknappar, sensorer eller DALI/DSI-styrenheter via befintligt elnät, inga extra ledningsdragningar för överföring av ljusregleringskommandon behövs. Gatewayens totala anslutningseffekt är 400 VA, vilket är tillräckligt för att ha 15 LED-driftdon satta i sändningsläge. Tack vare den digitala och mycket robusta ready2mains-signalen kan ledningslängder på upp till 250 m användas.

Tillgänglig från augusti 2015.

  Mer...
LCA PRE
Passande design för kontorsbelysning: TALEXXdriver lp PREMIUM

TALEXXdriver PREMIUM LED-driftdonen finns nu i lågprofilsutförande, en design som framför allt är efterfrågad inom kontorsbelysning. Den framstående ljusregleringskvaliteten hos one4all-gränssnittet från Tridonic tillåter ett ljusregleringsområde på 1-100 % och för första gången kan det även styras via ready2mains. I kombination med ytterligare reduktion av elförbrukningen i standby-läge är TALEXXdriver LCA 75W 250-550mA one4all lp PREMIUM en utmärkt lösning när det gäller effektivitet. Med hjälp av ready2mains-tekniken kan man dessutom enkelt och smidigt konfigurera och kontrollera armaturerna. ready2mains är det första gränssnittet för LED-driftdon som kan programmeras via elnätet. Det extra gränssnittet I-select 2 möjliggör dessutom att strömmen kan ställas via en extern resistor.

Tillgänglig från september 2015.

  Mer...
basicDIM ILD
Nya dimensioner: basicDIM ILD 5DPI 14f

För intelligenta singelarmaturer, fristående armaturer eller mindre master-slavapplikationer erbjuder vi nu ett sensorhuvud med mindre dimensioner. Med funktioner som närvaro- och dagsljusstyrning och infrarödfunktion anpassade till basicDIM DGC sensorn och MSensor 5DPI 14f. Därmed finns nu ett genomgående sortiment av sensorhuvuden med identiska dimensioner men flera olika funktioneliteter för att underlätta för armaturtillverkare att konstruera armaturer med skalbar funktionalitet. Endast ett och samma typ av borrhål behövs för sensorns mynning. basicDIM ILD har även förinställningar som gör hanteringen av styrningen så enkel som möjligt för användaren.

  Mer...
ACL Bridge
Tillbehör för linjära LED-moduler underlättar anpassningen: ACL BRIDGE LLE24/40 SCREW-FIX

En uppgradering av en armatur från ZHAGA 40 mm LED-moduler till Tridonic TALEXXmodule LLE 24 görs enkelt med tillbehöret ACL BRIDGE. LED-kortet sätts lätt på plats utan verktyg och ingen förändring av modulens fästen behövs.

  Mer...


Våra belysningslösningar för Industri- och Utomhusapplikationer
LCA PRE OTD

Utmärkt prestanda även vid användning utomhus: TALEXXdriver PREMIUM OTD

Driftdonsserien PREMIUM för LED används för professionella belysningslösningar i utomhusmiljö där det finns ett behov av ljusreglering. Inom serien introduceras nu varianten TALEXXdriver Premium OTD för att även möta kraven på robusthet i dessa applikationer. Med 10 kV motstånd för spännings- och strömspikar, en livslängd på 100 000 timmar och en fullständig inkapsling av donet är dessa versioner perfekta för alla typer av armaturer. Naturligtvis stödjer driftdonen den nya ready2mains-tekniken för en enkel konfiguration och testning av armaturerna och via elnätet. I denna serie har även den beprövade Chronostep-funktion utökats till så många som 8 fritt programmerbara ljusregleringsnivåer och tider. De kan enkelt programmeras via ready2mains eller via kopplingsskåpet efter installationen.

  Mer...
LCA C ADVANCED

Ultrarobust: TALEXXdriver 1-10V ADVANCED OTD

För utomhus- och industriapplikationer lanseras den nya utomhusserien TALEXXdriver LCA 1-10V ADVANCED OTD i versioner med 30 W, 60 W och 120 W. LED-driftdonen kombinerar en robusthet med hög effektivitet och låga standby-förluster vilket säkerställer maximal energibesparing och minimalt underhåll. Därmed uppfyller de nya utomhus driftdonen de höga kraven för användning i utomhusmiljö.


Tillgänglig från augusti 2015.

  Mer...


Våra belysningslösningar för Skyltapplikationer
LC SNC

Kvalitet vid kostnadskänsliga projekt: TALEXXdriver LC G1 IP66  ESSENCE

TALEXXdriver LC G1 IP66 60/100W ESSENCE är förstahandsvalet för kostnadsmedvetna kunder som vill installera högkvalitativ LED-driftdon med en 3-årsgaranti. De nya TALEXXdriver 12 V passar utmärkt till TALEXXchain P531 ESSENCE gällende funktioner som livslängd och temperaturområde.

Tillgänglig från oktober 2015.

  Mer...
LCU TOP

Slimmade LED-driftdon för skyltbelysning inom- och utomhus: TALEXXdriver LCU G2 EXCITE

Utmärkande för den nya serien TALEXXdriver LCU G2 EXCITE är dess minimala utformning med bibehållen robusthet och långa livslängd (>50 000 h vid ta 50°C). Tack vare ett brett inspänningsområde från 90 till 305 V AC och ett omgivningstemperaturområde mellan -25 och +70°C kan dessa LED-driftdon användas universellt.
I serien ingår:
TALEXXdriver LCU G2 IP67 12V 180W EXCITE, konstantspännings LED-driftdon med IP67 för utomhusmiljö
TALEXXdriver LCU G2 IP67 24V 180W EXCITE, konstantspännings LED-driftdon med IP67 för utomhusmiljö
TALEXXdriver LCU G2 IP20 24V 180W EXCITE, konstantspännings LED-driftdon med IP20 för inomhusmiljö 

Tillgänglig från oktober 2015.   


  Mer...


För mer information vänligen kontakta oss.


Mvh
Wennerström Ljuskontroll AB

Tel 0152-910 00
info@ljuskontroll.com

www.ljuskontroll.comCopyright © 2015 Wennerström Ljuskontroll AB. All rights reserved. Inte intresserad längre?
Klicka här för att avregistrera dig från våra utskick.

Wennerström Ljuskontroll logoLinkedIn Twitter YouTube LIGHT YOU WANT TO FOLLOW.

Tridonic GmbH & Co KG, Färbergasse 15, 6851 Dornbirn, Austria, tridonic.se
Wennerström Ljuskontroll AB, Jan Inghes Torg 34, 12071 Sthlm, ljuskontroll.com